Om Oss

Norsk kontrabassklubb er et møtested for kontrabassister i Norge.
Vi skal arrangere samlinger og kurs for kontrabassister, særlig rettet mot barn og ungdom i alderen 6-18 år. På samlingene skal det være samspill i store og små grupper, enkeltundervisning, mesterklasser, konserter og workshops.
Vi skal bidra til at det bygges nettverk både mellom lærere og elever, og på den måten
skape et positivt læringsmiljø for unge kontrabassister.

Kontrabass er ett av fem instrumenter ‘Instrumenter i fokus‘ har satt fokus på. Det er ønskelig med mer rekruttering på kontrabass i Norge. Takket være støtte fra Sparebankstiftelsen DNB har vi kjøpt fem kontrabasser i forskjellige
størrelser som brukes til rekrutteringsarbeid.

Vi samarbeider med strykeorkestre og orkesterkurs om rekrutteringstiltak. Våren/sommeren 2018 var klubbens kontrabasser i bruk i Nittedal strykeorkester, Haugerud
strykeorkester, Hadeland strykeorkester, Barrat Due/Majorstuen skole, Valdres
sommersymfoni og Ringerike sommersymfoni. I 2019 brukes kontrabassene til rekrutteringsarbeid ved flere kulturskoler på Østlandet.

Norsk kontrabassklubb vil også jobbe med talentutvikling, og arrangere mestermøter med profilerte norske og utenlandske utøvere og pedagoger.

Norsk Kontrabassklubb har mottatt støtte fra Dextra Musica, Sparebankstiftelsen DNB og Instrumenter i fokus, og er tilknyttet De Unges Orkesterforbund.

 

Styret i klubben er:

  • Leder: Erlend Skei
  • Styremedlemmer: Einar Bergem, Kirsti Liodden og Cécile-Laure Kouassi 
  • Dan Styffe, Håkon Thelin og Kenneth Ryland er med i klubbteamet sammen med styret.