Klubbteam

_tw72909d bw

Kenneth Ryland er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med Knut Guettler som lærer. Han avla diplom-eksamenskonserter i 1994.
Kenneth Ryland ble ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester i 1992 og siden 2009 har han hatt stillingen som solobassist samme sted. Han spiller også jevnlig i Det Norske Kammerorkester.

Kenneth er en etterspurt kammermusiker og har spilt ved mange av Norges fremste kammermusikk-festivaler. Han har fremført alle sentrale kammermusikkverk for kontrabass med mange av de fineste norske og utenlandske musikere. Kenneth Ryland spiller på en Hieronimus II Amati fra 1680, som eies av Sparebankstiftelsen DNB og Dextra Musica. Se mer…


canva-photo-editor-3
Erlend Skei er frilans kontrabassist og pedagog. Han har mastergrad i utøvende kontrabass og faglærerutdanning fra NTNU, Institutt for musikk i Trondheim hvor han hadde Stanislaw Kulhawczuk som kontrabasslærer. Han har i tillegg studert et år hos Dan Styffe ved Norges musikkhøgskole.

Erlend underviser i kontrabass ved Musikk på Majorstuen skole og Musikkskolen ved Barrat Due. Han er kontrabasslærer i Nittedal strykeorkester, hvor han også er leder for juniororkesteret. Han blir ofte brukt som instruktør på seminar og kurs, og har vært lærer både ved… se mer


canva-photo-editor-2
Dan Styffe ble født i Sverige men har hatt største delen av sitt musikalsk virksomme liv i Norge.
Han studerte med Göran Nyberg, Knut Guettler og Gary Karr. Han arbeidet som Karr’s assistent i USA et år. Etter studiene fikk Styffe jobb som solobassist ved Den Norske Operas orkester. Senere var han solobassist i Det Norske Kammerorkester i mange år og nå er han alternerende solobassist i Oslo-Filharmonien.

Styffe var i mange år medlem av Borealis. Se mer


HaakonThelin2_photo by Thomas Widerberg.jpg

Håkon Thelin er kjent som en av verdens fremste formidlere av ny musikk, og han har forsket på og presentert en rekke nye spilleteknikker på kontrabassen. Hans interesse ligger i samtidsmusikken og folkemusikken, i eksperimenteringen med mikrotonalitet og i den klanglige utforskningen av overtoner og multiphonics. Han spiller jevnlig solokonserter og komponerer for kontrabassen.

Han spiller i ensemblene Oslo Sinfonietta og POING, og besøker jevnlig Ensemble Modern og Musikfabrik, to av verdens ledende samtidsmusikk-ensembler. Som hans viktigste gruppe i snart 20 år har POING tatt ham på turneer over hele verden, med premierer på mer enn 100 verk og samarbeid med musikere av nesten alle sjangre. I 2011 var POING kunstneriske ledere for Ultima festivalen, Skandinavias største festival for samtidsmusikk. Se mer…


einar-bergem

Einar Bergem har meget omfattende arbeidserfaring som pedagog og utøver. Er aktiv utøver innen klassisk, jazz, pop og rock. Lang erfaring som profesjonell musiker i svært mange sammenhenger. Underviser jevnlig enkeltvis og i grupper innen samspill, komposisjon, instrumentalt utøvende, teori og praksis, både privat og for Oslo musikk- og kulturskole, Barrat Due og Norges musikkhøyskole. Har sittet i flere faglige organ samt jury i forbindelse med opprettelse og drift av Musikk på Majorstua. Produserer tekst og musikk med elever i grunnskolen for Deichmanske bibliotek. Kreativ og initiativrik. Komponerer og arrangerer. Kan spille kontrabass, elbass, div gitarer, piano og trommer. Har tatt sangundervisning og kordireksjon. Driver eget studio og plateselskap. God lydtekniker og produsent. Har inngående kjennskap til programmer som Logic, Cubase, Wavelab m.m. Komponert og produsert musikk til reklame på kino og radio.


canva-photo-editor-4

Cécile-Laure Kouassi er fransk kontrabassist og  udannet ved The Juilliard School og Rice University. Hun har vært ansatt i fjerdestilling kontrabass i Oslo-Filharmonien siden 2016, og invitert til prosjekter som 1. solo i Les Dissonances og 2. solo i Det Kongelige Kapel i København. Cécile-Laure Kouassi har deltatt i mange festivaler, blant annet Verbier, Aspen, Stavanger og skal spille og undervise i Valdres i 2019. Hun spiller også med Centre de Musique de Chambre de Paris.
Cécile-Laure Kouassi studerte pedagogikk med Virginia Dixon ved The Hinton Bass Institute (2018).


Kirsti
Hei – jeg heter Kirsti Liodden og er en aktiv kontrabassmamma. Jeg har fem barn som spiller strykeinstrument, og ett av de, Inger, spiller altså kontrabass. Jeg ble fort dradd litt inn i miljøet da hun begynte å spille, for ettersom jeg allerede var såpass engasjert i musikk så ønsket jeg å bidra der jeg kunne bidra til at kontrabassen fikk blomstre.

Jeg har vært heldig å fått se en enorm utvikling av kontrabassmiljøet blant de unge i Norge på de få årene jeg har vært med. Da Norsk kontrabassklubb ble startet var det en selvfølge å bli med i styret og   det har vært en fantastisk reise å se alt som har skjedd i regi av klubben.
Ser frem til fortsettelsen – dette kan bare bli bra!